Back to All Events

Cro Magnon FLOWW

Ergens in de jaren '80 vonden een paar jonge muzikanten elkaar in een zoektocht naar een eigen muzikale taal, wars van stijlen en trends.

In 1991 was het zo ver. Hun eerste cd "Zapp !" was een grensverleggend moment. Journalisten hadden het moeilijk om een naam te vinden voor hun muziek die de sfeer van de grootstad uitamende en de visuele verbeelding prikkelde. Met sax, violen, bas, elektrische mandoline en electronica creëerden ze een gedreven muziek die door henzelf "Urban Chamber Music" werd gedoopt, een term die later opgepikt werd door de geschreven pers. 

Drie cd's later en we zijn in 2017. Met "Floww..." maakt Cro Magnon zijn warmste en meest sfeervolle cd. Met Chris Carlier op elektrische bas & contrabas, Koen Van Roy op saxen en clarinet, Geert Waegeman op viool, mandoline en electronica en Detony (een spectaculaire snaredrumrobot van de Decap-fabriek) doen zij een toernee langs huiskamers en kleine inspirerende ruimtes. Deze muziek woont in kamers. Kamers waarin allerlei deurtjes open en terug toe gaan. 

Info en tickets: https://www.ccdeurne.be/cro-magnon

  • vvk: 7 euro
  • kassa: 9 euro
Earlier Event: June 15
Renton Jules 20.00