Back to All Events

Renton Jules 20.00

Renton Jules is een selfmade, no-nonsense en ambitieus viertal uit Antwerpen. Hun muziek mikt ongegeneerd op je ziel met oerdegelijke melodieën en die bijzondere stem. Voor liefhebbers van Andy Schauf en Wilco.

Renton Jules is Geert Laenens (singer-songwriter), Tijl De Ridder (bas – ex-Mercelis, Spacca), Jussi De Nys (gitaar – producer & sound engineer (oa King Dick, Jan Fabre, North, Ruben Focketyn, Paper James) en Martijn Van Den Broek (drums/ piano - Bougie Belgique, Evil Empire Orchestra, Collieman). In het najaar 2018 wordt het vervolg op EP ‘How to catch a Deer’ (11/2013) verwacht.

Renton Jules is de groep rond zanger Geert Laenens, die in 2012 ontstond uit de restanten van de band Newtown. Newtown bracht in 2010 een titelloze debuut EP uit, die goed onthaald werd, wat airplay opleverde op de nationale radio (Radio 1, MNM) en ervoor zorgde dat voorprogramma’s gespeeld konden worden van diverse internationale bands (The Stranglers, Throwing Muses, The Walkmen, Glasvegas) in gerenomeerde zalen (Ancienne Belgique, De Roma, Trix, De Handelsbeurs, Mezz). In 2011 volgden 2 singles, geproduced door Serge Feys (Arno). Eén van deze songs werd gebruikt door het TV programma ‘Solar Race’ op TMF. Na een groepswissel in 2012 werd de doorstart gemaakt met Renton Jules en werd eind 2013 in eigen beheer de EP ‘How to catch a Deer’ uitgebracht, gemixt door Guy Fixsen (producer/ sound engineer van The Pixies, Throwing Muses). ‘Are you ready’ werd even later gebruikt in de TV documentaire ‘Soundtrack’ op Canvas en ‘Mindset’ werd gebruikt in het TV programma ‘De Regel van 3S’ op Ketnet.

info en tickets https://www.ccdeurne.be/renton-jules-vrije bijdrage