Senioren en Senioritas

 

 
senioren en senioritas 2.png

Wie wat grasduint in oude familiefotoos vindt al wel vlug een foto van een grootouder die fier poseert in een mandolineorkest. Vanaf de jaren 20 t.e.m. jaren '50 was het mandolineorkest alom tegenwoordig. Wij gaan deze verloren traditie terug nieuw leven inblazen maar ook verruimen. In "Senioren en Senoritas" musiceren grootouders samen met hun kleinkinderen binnen het kader van een snaren- en percussieorkest met als basis de ukulele. De ukulele is immers voor iedereen eenvoudig te bespelen en wordt door het huis voorzien. Men mag ze tijdens de werkperiode ook meenemen om er thuis op te oefenen. Verder mag iedereen die dat wil ook een eigen instrument meebrengen.

Het leukste van muziek is samen spelen met anderen. Onze repetities gaan dus ook direct vertrekken vanuit samenspel. Er is geen kennis van notenleer vereist en ook absolute beginners in muziek krijgen hun plaats. Er is immers geen strenge partituur maar de muziek wordt a la carte en ter plekke aangepast aan ieders kunnen. . Beginnelingen leren eenvoudige partijen spelen op een ukulele of mandoline en gevorderden kunnen zich uitleven met complexere partijen. Daarnaast is er ook ruimte voor stem of dans, en bekijken we wat we kunnen doen met zelfgemaakte percussieinstrumenten op basis van materiaal dat we normaal zouden weggooien (conservenblikken, plastieken dozen), gevonden voorwerpen of keukengerei.

Het wordt vrolijke muziek, met veel ruimte voor experiment en amusement. Een mogelijke inspiratiebron is de muziek van Engelse ensemble "Penguin Café Orchestra", waarbij de bezieler Simon Jeffes de ambitie had om roots of etnische muziek in een hedendaags en open kader te steken. In eerste instantie werken we toe naar een toonmoment op 3 februari. En op langere termijn is het de bedoeling om een Deurnese snarenfanfare te maken die een vaste waarde wordt in het straatbeeld van lokale evenementen.

De lessen gaan elke woensdag door vanaf 13-9 -2017 tot 31-1 2018. We starten vanaf 12.45 met een gezamelijke maaltijd (soep en brood) die wij voorzien; de lessen gaan door van 1.30-15.30. Tijdens de herfst-en kerstvakantie en op 1/11/2017 wordt er geen les voorzien.

Inschrijven kan via CC-Deurne, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne 03 360 85 50 www.ccdeurne.be De lessenreeks kost €34 per persoon (lunch inbegrepen)

De lessen gaan door in de zaal van Jean et Mar, samenkomst in café Salle Jeanne Simons, Turnhoutsebaan 5 2100 Deurne 0494886471

 
Zoek Jeanne Simons!

Zoek Jeanne Simons!

Deze workshop wordt gratis aangeboden dankzij de ondersteuning van district Deurne.