Basiskennis fotobewerking 55+

workshop fotobewerking.png
workshops fotobewerking.png
 
 

7 december van 14.00-16.00

We gaan aan de slag met het gratis online programma “PIXLR” om het beste uit onze digitale foto’s te halen. Aan de hand van eenvoudige aanpassingen en het toevoegen van tekst maken we zo een post- of wenskaart. We printen voor iedereen het eindresultaat uit!

We beginnen deze workshop met een uitleg  over het programma PIXLR: wat is het en wat kan je er mee doen? Vervolgens maken we enkele basisoefeningen zoals kadrering, omzetten kleuren, contrast, etc.  Hierna maken een postkaart met een eigen foto of een foto die door de lesgever wordt meegebracht.  Hieraan wordt dan tekst en witte rand toegevoegd.  Deze foto wordt voor elke deelnemer uitgeprint en op dik papier gekleefd, zodat iedereen een afgewerkte postkaart of wenskaart mee naar huis kan nemen.

Om deel te nemen heb je een laptop nodig waarop we PIXLR kunnen gebruiken. Een recente browser en een recente versie Flash Player zijn daarvoor nodig. Wie twijfelt, kan op voorhand contact opnemen, zodat we dit samen kunnen bekijken voor de workshop. De deelnemers brengen daarnaast ook enkele van hun favoriete digitale foto’s mee.

De workshop wordt begeleid door Marjolein Schurmans, grafisch ontwerper en fotografe

Maximum 8 deelnemers.