Back to All Events

Slumberland 21.00 Festival Deurnroosje

Hoezo, installatiemuziek te arty farty? Muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex Echo Beatty) laat met Slumberland horen dat het ook anders kan. Haardrogers met mondharmonica’s, vervormde breinaalden, super 8 projectoren en een assemblage van drum- en naaimachines zijn de instrumenten van dienst, extra verrijkt door de (g)rauwe gitaarpartijen van Baelus. Denk ‘Suicide’ versus ‘Swans’.

Begin 2013 kwam de LP ‘Slumberland by 'Slumberland’ uit op het kleine label ‘De Zesde Kolonne”. Al een jaar later verzorgde hij het voorprogramma van Tindersticks, King Dude en Parquet Courts. Begin dit jaar kwam één van zijn tracks terecht op een compilatie album van ‘Dymaxion Groove Records’ (NY) waarop hij in het goede gezelschap verkeert van o.a. Dan Deacon, Silver Apples en Jad Fair.

Sinds kort laat Baelus zich vergezellen door twee straffe drummers: Frederik Meulyzer (o.a. Hamster Axis of the One-click Panter) en Alfredo Bravo (o.a. Flying Horseman) wat heel de performance naar nieuwe hoogtes brengt. In de zomer van 2018 kruipen de heren samen met geronemmeerd producer/muzikant “Radwan Ghazi Moumneh” in de studio om er hun 2e full length op te nemen. De plaat komt uit in het voorjaar van 2019.

Leve de aparte, indringende grafstem en de donkere, alternatieve en repetitieve sound van Slumberland!

Info & tickets www.ccdeurne.be 

VVK €7 Kassa €9