Back to All Events

Festival Deurnroosje


Programma:

zaterdag 30 september:

Vanaf 12 – 14.00
*
Grimmen: laat u schminken of transformeren naar de beeltenis van uw geliefkoosd huisdier 2
Vanaf 12.00-20.00

Foodtrucks: kom mee gezellig eten, snoepen en drinken in de Hallershofstraat
Vanaf 13.00-16.00
*
Fotostudio: laat je vereeuwigen met je huisdier in een prachtige setting
2

14u: VelotroniX

Deurnroosje zet aan de aftrap meteen een schoon gezelschap met stuwende ritmes.
De 5 percussionisten van het inmiddels stevig gerodeerde VelotroniX (lees: huisgemaakte drums en DIY- lamellofonen & fuzz-boxen, artisanale techno en opzwepende grooves) gaan een samenwerking aan met Dakka Zahara. Deze jonge Brusselse ketten met Marokkaanse roots verdienden hun sporen reeds in
het underground circuit van traditionele trouwfeesten en parades. Denk hierbij aan n'fars (lange bazuinen), krakeb (metalen kastagnetten) en complexe ritmes op bendirs (grote framedrums met schellen & snaren).

Het resultaat is een solide soort ethno-trash"n"trance., als het al in een hokje moet passen. Maar wees gerust dat het er snel zal uitbreken...

VelotroniX & Dakka Zahara is een productie van MET-X Moving Music ism Jo Zanders // De Batterij. Hallershofstraat - gratis

16u30 TROJE (Het Nieuwstedelijk, Maarten Ketels, Geert Waegeman)

Akteur Maarten Ketels bouwde een replica van een oude zigeunerwoonwagen en drong hiermee een zigeunergemeenschap binnen als een Trojaans paard. Zijn doel was op zoek gaan naar vrijheid. Voor Troje leefde hij vier maanden bij de Leuvense Rom gemeenschap. Die ervaringen verwerkt hij tot theater in een aanstekelijke en warme vertelling op livemuziek van Geert Waegeman. Alhoewel, vertelling... Ketels haalt alles uit de kast om op zijn eentje een hele film vol personages te laten ontstaan. De fotogenieke honden Leo en Fien zijn ook van de partij.

Hiernaast filosofeert hij over vragen als: Wat betekent vrijheid? Wie is werkelijk vrij? Wat is de tol die je ervoor betaalt?
VVK
10– kassa 14 Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 9+

20u Daan, Mauro Pavlovski en Rudy Trouvé
Drie grote muzikale persoonlijkheden die nog weinig introductie behoeven.Deze avontuurlijke muzikanten

maken een speciaal programma voor het festival dat het midden houdt tussen melodieus en experimenteel.

Terwijl ze alle drie een stevig palmares hebben met een verleden in groepen zoals Dead Man Ray, dEUS of Evil Superstars, is het de eerste keer dat ze in deze formatie samen op het podium staan. We zijn extra benieuwd en de verwachtingen zijn hooggespannen naar de ontmoeting van hun muzikale werelden.

VVK 12-kassa 15 Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 9+


21u30: Onthulling van de "muurgedichten" van Elvis Peeters, Maud Vanhauwaert en Peter Holvoet

Gratis - Salle Jeanne Simons

22u & His Orchestra

Otto Goodyear en Billy Rocka blazen het idee van het goeie ouwe balorkest een nieuw leven in, en dagen zij de DJ's uit. Gewapend met een resem instrumenten, electronica en leuke visuals spelen zij ten dans en graaien daarbij uit het repertoire van de "instrumental hits" van de jaren '50 tot nu. cowboy tunes, new wave, hammond klassiekers, disco of dance, het kan allemaal bij & His Orchestra: Duane Eddy meets New Order, André Brasseur in space of Housewife in een fiddleversie. Kruidige klanken en dansen geblazen!

Salle Jeanne Simons, Turnhoutsebaan 5, 2100 Deurne gratis

zondag 1 oktober

11.00

Hei Pasoep

Speciaal voor Deurnroosje komt dit omvangrijke koor naar Deurne afgezakt voor een openluchtoptreden in de Hallershofstraat.

De groep zingt op een energieke manier over vrede en ontwapening, racisme, werkloosheid en slechte arbeidsomstandigheden, vrouwen, vakbonden, milieu en andere situaties op vlak van macht en tegenmacht.

Naast hun voorliefde voor sociale strijdliederen willen ze ook mensen kennis laten maken met de schoonheid van andere culturen en wordt getracht liederen van zowat heel de wereld te brengen.. Doorheen de jaren groeide de groep uit van een twintig- tot een honderdtwintigtal leden. Niet alleen het zangtalent nam gestaag toe, maar ook de muzikale begeleiding werd vervolledigd met fluit, basgitaar, mandoline, cyster, gitaren, violen, trompet, accordeon en percussie.

Hallershofstraat gratis


11.45 Akhthamar String Quartet cavaconcert

De wortels van Akhtamars’ repertoire ligt in de volksmuziek. Volksmuziek is muziek die generaties lang van vader op zoon, van moeder op dochter, op familie- en dorpsfeesten al zingende en spelende werd doorgegeven. Vaak is het dansmuziek. Soms zijn het melodieën, ooit bedacht door "volkscomponisten" die geen muzieknoot konden lezen, maar wel degelijk wisten hoe ze mensen konden amuseren, boeien, of ontroeren.

Vanaf 13.00 Uitgebreide hartige en zoete Katerbrunch 

10 vanaf 6 jaar
5 van 2-5 jaar
Inschrijven kan voor 13.00-14.00-15.00

Menu volgt!

Later Event: October 5
Voedingsadvies 55+