Back to All Events

Festival Deurnroosje


Festival Deurnroosje

Programma:

Zaterdag 17 septemeber

Workshop: Yvonne Knevels

Met vlechten kan je alle kanten uit, maar de kunst van het vlechten was wat vergeten geraakt. Gelukkig krijgt deze oeroude ambacht in deze tijd een nieuw leven en kan hij volop ingezet worden in het inrichten van je tuin. Mooie tuinschermen, plantenbakken, een tuinhut of een tunnel. Kortom alles wat je je kan verbeelden. Op één dag tijd leert Yvonne Knevels je de knepen van het vak. Ze brengt zelf ook al de nodige materialen mee. Een buitenkans!

Van 10u tot 17u

Inschrijving: €50 (inclusief uitgebreide lunch) via http://www.ccdeurne.be/workshop-yvonne-knevels
Slechts 10 plaatsen beschikbaar
 

Volkskeuken

Gezellig en lekker tafelen aan democratische prijs. Schuif mee aan de wereldse tafel van Chef Charlie.

van 12u30 tot 15u en van 18u tot 20u

Inschrijving: €6 via http://www.ccdeurne.be/nl/event/27041/chef-charlie

 

Workshop: les triplettes de tirettes

In dit kleine naaiatelier kan je knippen, naaien en stikken om jouw wens in stof te vervullen. Wens je een lief op ware grootte, een stoffig huisdier of wereldvrede? Les Triplettes des Tirettes helpt je dit maken, van naadje tot draadje en van knoopje tot gaatje!

van 14u tot 16u

Inschrijving: €6 via http://www.ccdeurne.be/les-triplettes-des-tirettes

Leeftijd: 8-12 jaar

 

Tin fingers - Condor Gruppe

Tin Fingers, vijf Antwerpse jongelingen die ons podium opkruipen om hun psychedelische indiepop te laten horen. Sexy, synthgedreven klanken. Een zwoele sfeer, vlinders en kersenbloesemregen. Hun dromerige songs vormen de ideale soundtrack voor ons nazomers festival. De band won onlangs nog de fi nale van De Zes en schopte het tot de halve finale van Humo’s Rock Rally. Zeker komen kijken!

Condor Gruppe, een Antwerps collectief, bracht de voorbije jaren baanbrekend werk in de Belgische muziekwereld met hun plaat Latituds Del Cavall. Met hun psychedelische groove brachten ze ode aan de soundtrack van de Italiaanse spaghettiwestern van de jaren ’70. In 'A Tribute To Moondog' eren ze de blinde componist die in de jaren ’60 en ’70 jarenlang op de straten van New York leefde en muziek maakte. Benieuwd!

Aanvang: 20u30

tickets: €10 (vvk)/€12 (kassa) via http://www.ccdeurne.be/concor-gruppe-tin-fingers

 

Zondag 18 september

Bel Ayre: entretemps

INCLUSIEF APERITIEF VAN HET HUIS
Aan de basis van dit programma liggen enkele ballades van de veertiende eeuwse componist Guillaume De Machault. Ze zijn de bouwsteen voor dit programma en dienen als inspiratiebron voor nieuwe composities en teksten van Bel Ayre zelf. Zang, luit, klankexperiment en elektronica wisselen elkaar af. Ze geven de eenvoudige pracht en de poëzie van De Machault's liederen weer om er vervolgens hevig mee te contrasteren. Sereen en wervelend tegelijk geeft dit programma de tweestrijd weer tussen het ingetogen ondergaan en het woelige verzetten tegen de onmogelijke liefde.

Aanvang: 11u

Tickets: €8 (vvk)/€10 (kassa) via http://www.ccdeurne.be/nl/event/27164/aperititefconcert

Brunch

12u30

Inschrijving €13 via pluym@scarlet.be of bel 0494 88 64 71

(Enkel op inschrijving)

 

Maud Vanhauwaert en Geert Waegeman

Met Maurice en de Theremin het heelal in.

1920 Maurice, een kleine jongen is spoorloos. Ook zijn papa is zoek. Enkel een geheimzinnig dagboek blijft over. In deze muzikale vertelling gaat Maud samen met de kinderen op zoek naar het mysterie rond Maurice. Maud wordt geholpen door een vreemde Russische muzikant. Die maakt muzikale golven met zijn viool en de mysterieuze Theremin.

Leeftijd: 10+

Tickets: €5 (vvk)/€7 (kassa) via http://www.ccdeurne.be/nl/event/27259/met-maurice-en-de-theremin-het-heelal-in-10

 

 

 

Earlier Event: September 17
Deurnroosje
Later Event: September 14
Workshop Fusion belly dance 55+